Een dagje bij BSO Zuid

August 20, 2016

Als de school van de kinderen uit is worden zij opgehaald met de Stint (een gemotoriseerde bolderkar). Als alle kinderen aanwezig zijn rijden we naar sportpark Zuid. Daar krijgen de kinderen allemaal iets te drinken met wat fruit.

Tijdens het eetmoment bespreken we de plannen voor de middag. De pedagogisch medewerker vertelt welke activiteiten zij voor die middag in gedachten heeft, samen met de kinderen wordt besloten welke activiteit het gaat worden.

Na het eetmoment gaan we beginnen met de activiteit. Het liefst gaan we naar buiten waar we bijvoorbeeld levend tafeltennis, brandblus estafette en voetbal kunnen doen! Als het weer het niet toelaat om lekker buiten te zijn gaan we naar de gymzaal. Ook daar bieden we de kinderen verschillende activiteiten aan zoals het douanespel, vliegend tapijt, hockey, basketbal en trefbal. De gezamenlijke activiteit sluiten we af rond kwart over vijf waarbij we gezamenlijk het materiaal opruimen.

Daarna gaan we naar onze groepsruimte waar de kinderen zelfstandig een activiteit starten. Onze kinderen zijn niet verplicht om mee te doen aan de gezamenlijke activiteit, wel worden ze gestimuleerd om mee te doen. Ook kunnen ze er voor kiezen om lekker in de groepsruimte te blijven. Hier kunnen de kinderen lezen, spelen met constructie materiaal, chillen en knutselen.

Tussen half zes en zes uur worden de kinderen opgehaald door hun ouders. De pedagogisch medewerker neemt nu de tijd voor de overdracht met de ouders.

Opening 8 oktober 2016